Kandidát do volieb predsedu PSK Hruška hostil hruškovicou

02.10.2005 Prešov

Prešov 1. októbra (TASR) - Spoločný kandidát pravicovej koalície KDH-SDKÚ-DS do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Dušan Hruška počastoval...
Prešov 1. októbra (TASR) - Spoločný kandidát pravicovej koalície KDH-SDKÚ-DS do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Dušan Hruška počastoval pri dnešnom otvorení svojej kampane hostí hruškovicou. Pre TASR priznal, že má ju rád, a dodal: \"Pravdu povediac mám rád aj becherovku a mám rád aj červené vínko. \"

Ako správny lekár si myslí, že alkohol v patričnej miere je prospešný pre organizmus, takže podľa jeho slov sa pri istých príležitostiach nebráni tomu, aby si v patričnej miere alkohol dal. Červenému vínku dáva prednosť preto, lebo má protektívny účinok na srdcový sval. Myslí si, že v dnešnej civilizovanej dobe, keď máme stresy, a máme ich všetci, tak je táto protekcia potrebná.
Ovocie hruška sa objavuje aj ako emblém Hruškovej kampane, je na billboarde a na podpisových fotografiách kandidáta. Kampaň má oficiálne motto Aby sa v našom kraji oplatilo žiť.
Hrušku veľmi potešilo, že na otvorenie kampane prišli lídri všetkých troch strán - Pavol Hrušovský, Mikuláš Dzurinda a Ľudovít Kaník. Všetci mu prisľúbili, že ho prídu osobne podporiť na predvolebné mítingy do ulíc Prešova a miest regiónu.
Na dnešnom otvorení kampane nechýbalo ani 62 nominantov za všetky tri strany na post poslanca PSK v 13 volebných obvodoch. Prišiel tiež minister Pavol Prokopovič zo Stropkova, europoslanci Ján Hudacký z Prešova, Milan Gaľa z Lipian, Zita Pleštinská z Chmelnice.
Hruška má vyše 50 rokov, je lekárom v súkromnej praxi a v KDH sa angažuje od jeho vzniku. Permanentne je poslancom mestského parlamentu v Prešove a pri voľbách prvého zastupiteľstva PSK v Prešove v roku 2001 získal zo všetkých kandidátov na poslanca za volebný obvod Prešov najviac hlasov.
 

Vyberte región